16 oktober 2015

Zondag 11 oktober 2015; de zon zorgt voor een prachtige herfstdag. Het is wel de eerste echte koude dag van het seizoen, maar dat betekent prima loopweer. Dat komt goed uit, want vandaag staan Simon, Jacklien en ik (samen met mijn zus) in onze Turnaround Advocaten loopshirts aan de start van de hele en halve marathon van Eindhoven.

In januari van dit jaar werd mijn tweede kindje geboren. Ik had dan ook niet kunnen bedenken dat het me zou lukken om dit jaar aan de start van de halve marathon te verschijnen. Nadat ik in april weer rustig begon met lopen, kreeg ik de smaak al gauw weer te pakken. Daarnaast werd ik aangestoken door het enthousiasme van Jacklien, die al enige tijd fanatiek aan het trainen was. En ook onze ervaren marathonloper Simon zorgde ervoor dat ik de uitdaging toch wilde aangaan.. Uiteindelijk trok mijn zus mij over de streep door in augustus te vragen of ik de halve marathon samen met haar wilde gaan lopen. Ik moest nog even flink gaan trainen om de 10 à 12 km, die ik al redelijk gemakkelijk kon lopen, in ongeveer 10 weken uit te breiden naar de 21,1 km van de halve marathon.

Net als in de advocatuur is het trainen voor een marathon soms ook afzien. Ik deed intervaltrainingen tijdens de hittegolf, duurtrainingen in de stromende regen en tussendoor nog krachttraining ter ondersteuning. En dat in combinatie met mijn gezinsleven en een drukke baan. Regelmatig heb ik tijdens een training tegen mezelf moeten zeggen dat je alleen met een flinke dosis doorzettingsvermogen een halve of hele marathon uitloopt. Tijdens het schrijven van een ingewikkeld processtuk is soms eenzelfde dosis doorzettingsvermogen vereist. Soms zie je namelijk door de (juridische) bomen het bos niet meer en krijg je een “writers block”. Ook dan moet ik doorzetten om de zaak tot op de bodem uit te pluizen. Als er dan vervolgens een goed onderbouwd processtuk ligt, waarmee de klant heel tevreden is, ontstaat een heel voldaan en trots gevoel. Voor datzelfde gevoel ging ik bij de halve marathon.

Als het eenmaal zo ver is, is het druk met toeschouwers én lopers. Aan de sfeer zal het in ieder geval niet liggen. Tijdens het lopen worden we “gedragen” door de aanmoedigingen van het publiek, de opzwepende muziek van de DJ’s en de gezellige fanfares onderweg. Op de Oirschotsedijk zitten we rond de 17 km en begint de vermoeidheid toe te slaan. Juist nu kunnen we dus wat extra aanmoedigingen gebruiken. Precies op dat moment staan onze collega’s van Turnaround Advocaten langs de kant met de vlag van kantoor om ons aan te moedigen! Tijd om door te zetten. Na het gezellige stuk parcours over Strijp-S, de markt en het Stratumseind is het nog een klein stuk naar de finish. Samen met mijn zus ga ik over de finish, hand in hand, ons doel behaald: onder de twee uur eindigen. Ook nu heb ik een heel voldaan en trots gevoel. Dat hebben we toch maar mooi behaald!